Και επίσημα στο οπλοστάσιο των “Ινδιάνων”. Μετά από δοκιμές και πιστοποίηση, τα αμερικανικά ελικόπτερα Apache ΑΗ-64Ε μπορούν πλέον να ενσωματώσουν τους γνωστούς στην ελληνική ειδησεογραφία ισραηλινούς πυραύλους SPIKE NLOS. Τα Apache ΑΗ-64Ε της έκδοσης V6 έκαναν βολές και δοκιμές αποδοχής για τον πύραυλο που μπορεί να βάλεται από αποστάσεις άνω των 20km ενώ έχει και μέγιστη εμβέλεια 32km.

Ο SPIKE NLOS με τα ηλεκτροπτικά του συστήματα και την υπέρυθρη καθοδήγηση κινείται προς τον στόχο με datalink και η Lockheed Martin ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο είχε ένα Apache V6 να βάλει πυραύλους σε πεδίο βολής, το Yuma Proving Ground στην Arizona στο πλαίσιο του qualification testing του όπλου.

Από το έδαφος δε, η Oshkosh ενσωμάτωσε τους Spike σε Joint Light Tactical Vehicle (JLTV) οχήματα.

Από αέρος, το όπλο αυτό που θέτει ένα επιθετικό ελικόπτερο θα είναι εκτός ακτίνας δράσης αντιαεροπορικών όπλων μικρής εμβέλειας και θα χρησιμοποιείται από ελληνικά AH-64A+ θα ολοκληρώσει τον ισραηλινό πύραυλο, πιστοποιείται πια πως θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Στις δοκιμές των πέντε ημερών, ένα Apache V6 εκτόξευσες πέντε Spikes σε “variety of targets”, και αποδείχθηκε πως μπορεί να ανταποκριθεί σε “different mission set capabilities across multiple scenarios.”

Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024 οι ΗΠΑ θα έχουν τουλάχιστον 18 Apache V6 ελικόπτερα με τον πύραυλο.