Ο superstar της βιομηχανίας και άνθρωπος της SpaceX CEO Elon Musk παρουσίασε στην Αυστραλία το όραμα του για “multiplanetary species”. Και μια νέα multi-role ρουκέτα. Ο Musk μίλησε στο International Astronautical Congress στην Αδελαϊδα και έδωσε συνέχεια στα σχέδια που έδειξε στη Guadalajara του Μεξικού πέρυσι.

Με αιχμή του δόρατος ένα νέο σύστημα, ο Musk παραδέχτηκε πως το κόστος είναι ένα θέμα ενώ για αυτό το λόγο παρουσίασε ένα νέο σύστημα, το BFR.

Μιλώντας στο 2016 IAC ο Musk είχε δείξει το Interplanetary Transport System, μια ρουκέτα των 400 που θα μπορούσε να στέλει 100 άτομα στον Κόκκινο Πλαντήτη ενώ τώρα, και με γνώμονα το κόστος o Musk είπε πως η SpaceX θα ετοιμάσει το σύστημα BFR, ένα σύστημα με διάμετρο 9 μέτρα και ύψος 350 πόδια.

Το Saturn V στην εποχή των Apollo ήταν 360 πόδια αλλά το SpaceX BFR θα είναι πιο ισχυρό: “It’s really quite a big vehicle,” είπε ο Musk, “The booster is lifted by 31 Raptor engines.”

Πάνω στο BFR το δεύτερο διαστημόπλοιο θα φέρει 100 άτομα ή φορτίο ενώ όπως το Falcon 9 το BFR θα είναι επαναχρησιμοποιούμενο. Κατά τον Musk η πρώτη έκδοση θα είναι έτοιμη το 2022, όταν οι δύο πλανήτες θα είναι πιο κοντά από ποτέ. Η επόμενη ευκαιρία θα είναι το 2024.

“I feel fairly confident that we can complete the ship and be ready for launch in about five years,” είπε ο Musk. “If not this timeframe, then soon thereafter.”

Φυσικά ο κ.Musk δεν σταματά εκεί. Είπε και κάτι άλλο, απλό: “It’s 2017. I mean, we should have a lunar base by now. What the hell’s going on?” Και ανακοίνωσε πως ο άλλος στόχος είναι η “Moon Base Alpha.”

Ξεκινήσαμε.