Ένα ενδιαφέρον μηχάνημα σταθερό αποκάλυψε η Lenovo. Το μικρό desktop workstation αυτό έχει μια νέα σχεδίαση και είναι πιο μικρό από πολλές άλλες σχετικές compact…

…σχεδιάσεις ειδικά για performance professional χρήστες.

Το μηχάνημα ThinkStation P360 Ultra έρχεται σε ένα σασί μικρότερο από 4 λίτρα αλλά καταφέρνει να ενσωματώνει έναν 12th Gen Intel Core επεξεργαστή που είναι η γενιά Alder Lake με 16 cores στις καλύτερες της εκδόσεις. Δεν έχει Xeon τσιπάκια όπως σε κάποιο workstation αλλά διαθέτει μια Nvidia RTX A5000 GPU.

Σε άλλα specifications φτάνουμε τα 128GB DDR5 μνήμης, δύο PCIe 4.0 slot μέχρι 8TB αποθηκευτικού χώρου με plug-in M.2 κάρτες, διπλό Ethernet και Thunderbolt 4 θύρες όπως και υποστήριξη για έως και eight οθόνες. Το κόστος θα είναι από $1,299 στις ΗΠΑ.

Η Lenovo λέει πως οι επιδόσεις είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με τα προηγούμενα small form factor desktop workstation κατά 50% – με βάση τεστ του SPECworkstation 3.1 benchmark που έκανε η εταιρία.

Η Lenovo λέει πως δούλεψε με τις Nvidia και Intel για να στήσει το μηχάνημα που θα χωράει και την RTX A5000 GPU μαζί με την κατάλληλη ψύξη. Η εταιρία λεέι ακόμη πως το ThinkStation P360 Ultra είναι πλήρως ISV πιστοποιημένο και περνά τα MIL-SPEC στάνταρ αν και όχι τα MIL-STD 810G σε σχέση με την ανθεκτικότητα.